Predstavljamo nov proizvod Kalcevita

Objavljeno 04. September 2013, v razdelku Novice

V podjetju Apnenec smo predstavili nov proizvod apnenčeve moke za uporabo v kmetijstvu, Kalcevito. Kalcevita je naravna apnenčeva moka, ki nevtralizira preveč kisla tla. Je brez primesi in je primerna za ekološko kmetovanje. Lahko jo že najdete na izbranih prodajnih mestih, da jo uporabnikom še bolj približamo in olajšamo uporabo pri kmetovanju, pa smo za vas pripravili tudi novo spletno mesto.

Vsaka rastlina za svojo rast potrebuje optimalno kislost zemlje. Ustrezna kislost tal zagotavlja optimalno dostopnost hranil, ki jih rastline potrebujejo za rast, delovanje koristnih mikroorganizmov in deževnikov ter odstranjevanje presežka snovi, ki zavirajo rast. V Sloveniji je večina najboljših kmetijskih zemljišč prekislih. Za taka zemljišča je priporočljivo, da uporabljajo sredstva za nevtralizacijo kislosti. Ta so najpogosteje narejena na osnovi apnenca.

Kalcevita poveča kakovost humusa in posledično sproščanje hranil za rastline, nadzira delovanje celic, izboljša njihovo čvrstost in je ključna za kakovost plodov sadja in vrtnin. Optimalna preskrba tal s kalcijem poveča rast korenin in spodbuja delovanje koristnih bakterij, kar povečuje pridelek ter kakovost sadja in vrtnin.

Kmetovanje ni preprosto, sploh če želite zemljo obdelovati na ekološki način. Ustrezna kislost zemlje je eden od pomembnih dejavnikov rodnosti tal in z upoštevanjem nasvetov za nevtralizacijo kislosti lahko precej prispevate k boljšemu pridelku. Da bi uporabnikom približali uporabo Kalcevite, smo pripravili novo spletno mesto. Na njem lahko najdete vse informacije o Kalceviti, nasvete za pravilno uporabo in doziranje, si naročite brezplačne pH lističe za merjenje kislosti tal ter najdete koristne informacije o nevtralizaciji kislosti zemlje. Spletno mesto uporabnikom ponuja prijazno uporabniško izkušnjo in ponuja koristne informacije tudi tistim, ki šele začenjajo s kmetovanjem ali obdelovanjem lastnega vrtička.

 

 Kalcevita - embalaža